pupuja ja vaahtokarkkeja

pupuja ja vaahtokarkkeja

perjantai 22. helmikuuta 2013

Patti päässä


Tiedäthän sen tunteen, kun jostain asiasta tulee patti päähän, eikä siitä pääse eroon? Ei sitten millään. Itselläni patteja on vähän väliä, tai no, oikeastaan aina. Viimeisin oli ihana musta Ikean rottinkituoli.

Rottinkituoli kuului ei meille ainakaan -sarjaan. Nyt se kuuluu muutin mieleni -sarjaan. Ja onneksi, tuloksena ihana lukunurkkaus. Rahinhan tuo vielä taitaa kaivata, mutta siitä ehtii kasvaa uusi patti myöhemmin. Annan ajatukselle aikaa kehittyä.

Ihanaa viikonloppua. Itselläni ainakin on suuret odotukset tulevalta viikonlopulta.
Halauksin
Minna

lauantai 16. helmikuuta 2013

Herkullista viikonloppua!


En muista milloin olisin viimeksi tehnyt kaura-omenapaistosta. Tänään tein, ja maistui hyvälle vaniljakastikkeen kanssa. Omenat tosin ovat vähän "turhia" siinä, ilmankin pärjättäisiin. Sokerilla ja voilla rapsakoituneet kaurahiutaleet ovat paistoksen ehdoton kohokohta. Mutta tuli ne omenatkin syötyä.

Josko huomenna yrittäisin sitten leipoa iltapalasämpylöitä..

Mukavaa viikonloppua!
Halauksin
Minna

tiistai 12. helmikuuta 2013

Laskiaistiistaita!


Pikkumurun ehdoton suosikki on Nipsu. Tarjouksesta löytynyt Nipsumuki olikin ehdoton hankinta ja kaakao maistui Nipsun puuhia ihmetellen. Laskiaispullan mantelitäyte ei sen sijaan kirvoittanut ilahtuneita kiljahduksia, ainoastaan kermavaahto lusikoitiin ympäriltä. Hän on siis hillotyttöjä - toisin kuin äitinsä.

Mukavaa laskiaistiistaita, syödään tänäänkin laskiaispullia!

Halauksin
Minna

maanantai 11. helmikuuta 2013

Pikkumurun poropefletti

 
Pikkumurun syöttötuoli on tuunattu uuteen uskoon. Unohdimme ottaa lomalle lampaantaljan mukaan pulkkailua varten, ja hätävaraksi löytyi poropefletti. Se oli kätsänäppärä pulkassa ja Pikkumuru ihastui siihen.

Kotona täytyi hetki miettiä, mihin minitaljan laittaisin. Syöttötuoliin! Leikkasin peflettiin pikkuisen viillon turvakaarta varten, muuten se oli ihan passelin kokoinen. Ja mukavaahan siinä oli istuskella. Sitäpaitsi näyttää tositosi kivalle!!

Tiedostan kyllä haasteen: miten saada se pysymään puhtaana. Mutta en halua ajatella sitä nyt, iloitsen vain hyvästä ideastani ja Pikkumurusta sanomassa "poropefletti".

Halauksin,
Minna

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lapin lumoissa



Upea lapinloma on takana ja arki alkamassa. Nyt onkin hyvä hetki muistella vielä kauniita maisemia, hiljaisuutta ja rauhaa. Niin, ja aina on hyvä hetki sisustaa... 


Tiedättekö sen tunteen, kun pihiys on iskenyt väärällä hetkellä ja jälkeenpäin harmittaa? Tälläkin kertaa kävi niin, ilmeisesti en opi koskaan. Suunnitelmissani oli ostaa paljon sarvia, iso noitarumpu ja porontalja. Kotiin tulin kahden sarven ja poropefletin kanssa. Onneksi se tärkein eli olohuoneen pöydälle suunnittelemani sarvi sentään löytyi. Kuvassa se pilkistelee vuosia sitten ostamieni puisten porojen edessä ja kynttilän takana.


Liottelin sarvia hetken kloorissa puhdistaakseni ja valkaistakseni niitä. Malttamaton kun olen, en antanut niiden liota riittävästi. Mutta kauniit ovat jo nytkin, ja valkaista voi myöhemmin uudelleenkin. Lisäksi aina on olemassa myös maali. Parhaan tuloksen saa ulkoilmassa ja auringonvalossa, mutta kenellä on aikaa odottaa??

Käytän nyt tilaisuutta hyväkseni, ja pyydän teidänkin apuanne. Pelastakaa pihi ihminen! Jos varastostasi löytyy poron-, peuran- tai hirvensarvia, otan ne mielelläni vastaan. 

Poropefletin avulla tuli tuunattua Pikkumurun syöttötuoli uuteen uskoon, siitä luvassa kuvia ensi viikolla.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Halauksin
Minna