pupuja ja vaahtokarkkeja

pupuja ja vaahtokarkkeja

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Harmaista harmain


Sain kotitehtäväksi ottaa kodistani väljempiä kuvia tiukasti rajattujen kuvien sijaan. Ja sepäs olikin vaikeaa. Jouduin valitettavasti toteamaan, että en osaa ottaa yleiskuvia, joissa ei ole tarkkaan rajattua aihetta. On paljon helpompi ottaa kuva pöydän pintaa viistäen kattauksesta kuin itse siitä pöydästä. Kuvistani tuli vain yksinkertaisen tylsiä.

Mutta nyt tiedän, mitä voisin opetella. Tai ehkä tehdä kompromissin ja ottaa siitä pienestä jutusta kuvan väljemmällä rajauksella. 

Teitä ilahdutan nyt kuvalla meidän eteisestä. Harmaasta sellaisesta. Uskokaa tai älkää, kyllä tuo on värikuva.

Mukavaa perjantaita, ihanat!
Minna

OK, not quitting my day job yet. Photography might not be my cup of tea.. *smile*

torstai 27. maaliskuuta 2014

Milk & Cookies


Leivoimme Pikkumurun kanssa sunnuntai-illalla pipareita. Tarinaan on kaksi versiota: toisessa Pikkumuru leipoi piparit lähes kokonaan itse ja toisessa leivoimme niitä yhdessä. Jokainen voi sitten itse päätellä, kumpi tarinoista on lähempänä totuutta. ;)

Ihania niistä tuli jokatapauksessa ja maistuivat herkullisilta kylmän maidon kanssa. Pikkuleipurikin piti leipomuksistaan, ja mutusteli kaksi piparia ja joi iiiison lasin maitoa.

Tulevana viikonloppuna voisimme kokeilla sämpylöitä - katsotaan seuraako siitäkin kaksi tarinaa.

Tarinatorstaita, ihanat!
Minna

Precious and I baked cookies and had them with ice cold milk. Yummy!!

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Apple blossoms


Kaikesta lumentulosta ja pakkasesta huolimatta kevät sisätiloissa etenee tasaisen varmasti. Eilen jo mainitsin talvehtineiden hortensioiden osoittavan elonmerkkejä ja jopa väkertävän nuppuja. Mantelipuuhun tulee uusia lehtiä ja orkideatkin osoittavat piristymistä pimeän talven jälkeen.

Selvimmät merkit ovat kuitenkin naapurin papalta saamissani omenapuun oksissa. Pienet nuput ovat kehittyneet huimaa vauhtia ja nyt on kukinnan aika. Ihanat, jäkäläiset oksat näyttävät niin kauniilta hentoine valkoisine kukkineen. Valitettavasti kukinta on sisätiloissa ohi muutamassa hetkessä, mutta nautin siitä sen aikaa kun se kestää. 

Valkoisia helmililjoja odottelen edelleen lähikauppaani, missä ne oikein viipyvät? Etsintää pitänee laajentaa.

Uusi työviikko ja vanhat kujeet edessä.
Mukavaa maanantaita, ihanaiset.
Minna

It may be freezing and snowing outside, but indoors there are apple blossoms.

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sweet Sunday

 Takana ovat rento perjantai ja touhukas lauantai, jäljellä vielä suloinen sunnuntai. Suloiseen sunnuntaihin kuuluu piparien leipomista ja siemenien kylvämistä Pikkumurun kanssa. Aion myös käydä lenkillä ja killua hetken uusien valjaideni varassa. Jännää kirjaakin on vielä jäljellä, kivaa!

Pidin kiinni perjantaikukastani ja ostin ihanan hortensian joka on yksi lempikukistani. Viimekesäiset hortensiat talvehtivat hyvin ja niissä on näkyvissä elonmerkkejä ja jopa ensimmäiset nuput. Odotan jo niitä lämpimiä kevätpäiviä jolloin ne voisi jo viedä terassille ja samalla kaivaa tuolien pehmusteet esiin.

Mukavaa sunnuntaita, ihanat.
Minna

Casual Friday and super Saturday are gone and sweet Sunday is left. Enjoy, Monday is just around the corner.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Hello abs!!



...I've missed you!

Omalla kohdallani sanonta "Sillä hetkellä vaikutti hyvältä idealta..." on valitettavan usein totta. Useimmiten se johtaa koomisiin tilanteisiin ja saan nauraa itselleni. Toisinaan "se hetki" on liittynyt urheilusuorituksiin ja seurauksena on kipeitä lihaksia. Tällä kertaa on tulossa mitä todennäköisimmin molempia.

RA-KAS-TAN vatsalihaksien treenaamista ja nautin siitä, kun urheillessa saan olla hetken omissa ajatuksissani. Tällä hetkellä minulla ei ole aikaa käydä salilla tai jumpissa, joten sali tulkoon luokseni. Hiukan nuo armeijanvihreät valjaat tuntuvat liioittelulta, mutta kun kerran jotain tehdään, tehdään sitten kunnolla. Kiitos Mari, olet ihana!!

Ja kun näette minut maastokuvioissa naama mustattuna juoksemassa, tiedätte, että nyt mentiin liian pitkälle... :D Toinen vaihtoehto on, että näistä valjaista ei ensimmäisen kokeilun jälkeen kuulla enää mitään. 

Urheilullista keskiviikkoa, ihanat!
Minna

I'm gonna get mission ready with TRX FORCE. *smile*

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Mulle kans!


"Munkin on pakko saada - kaikilla muillakin on!"

No nyt mulla on, Design Letters -kirjainpurkki. Me so happy! Onhan niitä vielä lisääkin, S sokerille ja M niin kuin maitokannu. Mutta en sitten alkanut sokeria tai maitoa kaatamaan pöydälle. ;)

Mukavaa perjantaita, ihanat!
Minna

I gave into temptation and got myself one. Okay, three... I Design Letters.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Slow Morning

Eilinen aamu oli niitä ihania hitaita aamuja - hellästi hautunutta kaurapuuroa, latte, villasukat. Ja ennen kaikkea täydellinen hiljaisuus.

Tai ainakin se oli semi-hidas, koska kyseessä etäpäivä. Kuvanottohetkellä olen jo tehnyt töitä pari tuntia ja ehtinyt pommittaa työpaikalla olevia työkavereitani pyynnöin ja kysymyksin. Mutta puuron ajaksi laitoin koneen syrjään ja luin hetken lehteä. 

Toivottavasti sinunkin viikkosi on alkanut hyvin!
Kivaa keskiviikkoa, ihanat.
Minna

Gotta love slow mornings - even if I have to work. Being in complete silence, oh joy!

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Spring in the Vase


Tiedän, olette kuulleet siitä jo kyllästymiseen asti. Ja joo-o, niin teilläkin on. Mutta meillä on ihania naapureita.

Viime viikolla töistä tullessani naapurin yli 80-vuotias pappa oli pihallaan työntouhussa ja kertoi jo leikanneensa marjapensaat ja omenapuidenkin olevan melkein valmiit. Kysäisin, voinko napata muutaman omenapuunoksan mukaani. Hän lupasi laittaa oksia portinpieleen odottelemaan, vaikka epäilikin, että tuskin niistä mitään tulee.

Edellispäivänä lenkiltä tullessani näinkin "muutaman" oksan siinä portinpielessä ja sedän puuhastelemassa puutarhassa. Jutustelimme muutaman sanan ja kotiin lähdin niiden muutaman oksan kanssa, jotka todellisuudessa ovat valtava sylillinen ihania vanhoja ja jäkäläisiä omenapuunoksia sekä muutama luumupuunoksa. "Jos niistäkin vaikka jotain lähtisi."

Siinä niitä nyt on maljakossa, ja ensimmäisiä kevään merkkejä odotellaan. 
Pihaltakin niitä merkkejä jo löytyy: nuppuja on pensaissa ja puissa, ja viimekeväiset perunanarsissit ja helmililjat ovat alkaneet  heräillä. Tervetuloa kevät!

Keväisiä päiviä, ihanaiset!
Minna

There's a lovely 80-year-old couple living next to us.I got these beautiful old apple tree brances from their garden. Now I'm so waiting for apple blossoms.



sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sohvan nurkassa

Sunnuntai sohvannurkassa, kaverina hyvä kirja. Toki aion kömpiä ylöskin ja lähteä lenkille. Lisäksi sunnuntaihin kuuluu hitaasti hautunutta lihapataa ja lasi viiniä. Eikä tietenkään parane unohtaa kynttilöitä.

Akut ladattuna taas uuteen viikkoon.
Mitä sinun sunnuntaihisi kuuluu?

Hyvää sunnuntaita, ihanaiset!
Minna

Sunday and sofa - perfect! How's yours?

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Viikonloppukukka


Päätin palata ruotuun ja huolehtia viikonloppukukasta. 

Leinikistä olen haaveillut jo pitkään, mutta jotenkin vain on niin vaikeaa poiketa kukkakaupassa, vaikka sellainen on työpaikkani alakerrassa. Olevinaan on aina jotain kesken eikä ehdi sulkea konetta 10 minuuttia aikaisemmin. No, eilen suljin. Se, mikä jäi vielä tekemättä, odottanee minua maanantainakin. Ja jos ei odota, ei sitä olisi enää perjantai-iltapäivänä kannattanutkaan tehdä. :)

Hyvää naistenpäivää, ihanat!
Minna

Weekend flower is a must!

tiistai 4. maaliskuuta 2014

L:a Bruket


Siinä ne nyt on.. Voi ihanaa! 

Olen vuosia sitten löytänyt elämäni tuoksun Yhdysvalloista. Ostin maailman parasta vartalovoidetta, joka tuoksui ihanan raikkaalle, ja iso pullollinen on seurannut kaikilta matkoilta kotiin. Sitä levittäessäni palaan aina samaiseen hotellihuoneeseen, kuulen aamu-tv:n äänen korvissani ja näen ikkunasta avautuvan aurinkoisen maiseman silmissäni. Onnellisia muistoja.

Sain vihdoin kauan kaipaamani L:a Bruketin käsisaippuan, ja Gurkmyntalla käsiäni pestessäni saan häivähdyksen samaisista muistoista. Ne eivät ole yhtä voimakkaita kuin vartalovoiteestani, mutta samoja kuitenkin. Tällä haluan pestä käteni jatkossa. 

Mukavaa viikkoa, ihanaiset.
Minna

I never knew scents could be so powerful. My hand soap brings back happy memories, I wanna wash my hands over and over again.. *smile*

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laskiaispullahuijaus


Laskiaispullat ovat lemppareitani, mutta kaupassa tulee aina ongelma: minulle mantelilla, miehelle hillolla ja Pikkumurulle pelkkää pullaa. Kaupan pullat ovat myös turhan suuria. Joten ei muuta kuin tekemään itse.

Mutta mitä tehdä, kun pieni leipuri minussa ei halunnut herätä ja pulliakin tarvittiin vain kourallinen? No turvauduin tietenkin laskiaispullahuijaukseen. Paistoin pakastepullat ja lisäsin vain täytteet. Voilà!

Kumpaa sinä haluat pullaasi, mantelia vai hilloa?

Kivaa laskiaissunnuntaita, ihanaiset!
Vielä kun olisi päässyt pulkkamäkeen.
Minna

To bake or not to bake: that is the question. I chose the latter. But to fill with almond paste or strawberry jam.. Tough choices this Sunday!

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Party's over!

Synttäreistäni on jo runsas viikko, silti muutama konkreettinenkin muisto on vielä jäljellä. Kukkakimppuni kuihtuivat, mutta isosta kimpusta sai muutaman kukan pelastettua. Lisäksi ihanalta ystävältäni saamani tuoksukynttilä odottaa vielä sytyttämistään.

Olen vähän luistanut viikonloppukukistani, enkä näitä pieniä kukkia katsellessani oikeastaan ymmärrä miksi. Eipä niiden nyt tuon kummempia tarvitse olla, ja heti näyttää erilaiselta. 

Mukavaa viikonloppua, ihanaiset!
Minna

My b-day is long gone, but a few memories still remain.