pupuja ja vaahtokarkkeja

pupuja ja vaahtokarkkeja

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Now We're Talking!




Minustahan eivät macaronet vie voittoa! Eivät ainakaan ennen syömistä. Yritin sisukkaasti uudelleen huoneenlämmössä yöpyneet valkuaiset, eri valmistajan mantelijauho ja aavistuksen erilainen taktiikka aseinani.

Ei niistä vieläkään täydellisiä tullut, mutta tätä voisi kutsua jo vähintään tasapeliksi. Ovat kyllä ilo silmälle ja kaiken lisäksi vielä maistuvatkin hyvälle - no, suklaalla ei oikeastaan voi epäonnistua. Seuraavaan settiin ajattelin vihreää väriä ja lemon curdia täytteeksi. 

Valmiit macaronet saattavat koitua turmiokseni, joten kävin ennen täyttämistä lenkillä ja laitoin suurimman osan pakkaseen. Ihan vain varmuuden vuoksi...


2 kommenttia:

  1. Var har du hittat det mandelmjölet? Jag har alltid använt Sallinens och de misslyckas tyvärr ganska ofta. Fast äggvitorna brukar jag också ha i rumstemperatur minst ett dygn.

    VastaaPoista
  2. Löysin sitä meidän Citymarketista Ravattulasta. Ja vaikutti todella paljon hienojakoisemmalta kuin Pirkan vastaava, jolla epäonnistuin surkeasti..
    Ostin Akateemisesta Mia Öhrnin leivontakirjan, ja siellä ohjeena on siivilöidä jauhot kahteen kertaan, ensin yksinään ja toisen kerran tomusokerin lisäämisen jälkeen. Oma virheeni ensimmäisellä kerralla oli myös valkuaisten liiallinen vatkaaminen. Se pitää lopettaa heti kun vaahto on kovaa. En myöskään malttanut antaa macaronien kuivahtaa riittävästi ennen kuin laitoin uuniin.
    Kyllä nämä ovat haastavia, ei voi muuta sanoa. Mutta periksi ei anneta!! :)

    VastaaPoista